Focus Audi op zelfrijdende auto

Als hoofdontwikkelaar binnen de Volkswagen Group wil Audi stappen zetten met technologie voor zelfrijdende auto’s. Een nieuw opgerichte dochteronderneming – Autonomous Intelligent Driving – werkt aan een systeem voor zelfrijdende auto’s in steden.

De technologie kan worden verwerkt in modellen van uiteenlopende merken. Ook is ze een belangrijk onderdeel van de mobiliteitsdiensten voor de toekomst, waaronder robottaxi’s. Tegelijkertijd vervolgt Audi de ontwikkeling van assistentiesystemen en technologie voor autonoom rijden voor andere verkeerssituaties, zoals snelwegen en buitenwegen. In de nieuwe, dit jaar te lanceren Audi A8 kunnen klanten voor het eerst gebruikmaken van Level 3 geautomatiseerde rijfuncties in files bij snelheden tot 60 km/u. Verder verwacht het merk tot 2020 drie batterij-elektrische auto’s te lanceren, om daarna aanvullende modelseries van elektroaandrijving te voorzien.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †