Ford deelt informatie over naderend gevaar

Ford introduceert eind dit jaar Local Hazard Information (LHI), waarmee auto’s onderling informatie uitwisselen over naderend gevaar.

Wanneer een connected Ford reageert op een gevaarlijke situatie (lekke band, obstakel op de weg, file, plotselinge hagelbui), wordt via de cloud een signaal doorgegeven aan andere connected Fords die waarschijnlijk met dezelfde omstandigheden te maken gaan krijgen. LHI werkt volledig autonoom, waar andere waarschuwingssystemen vaak de tussenkomst van de bestuurder vereisen.

“Wat Local Hazard Information anders maakt, is dat het om voertuigen gaat die connected zijn. Het systeem is niet afhankelijk van externe apps. Dat is een belangrijke stap voorwaarts. Waarschuwingen zijn specifiek, relevant en afgestemd op het helpen verbeteren van individuele ritten”, aldus Jörg Beyer namens Ford Europa.

Here

De informatie die wordt doorgegeven wordt verwerkt door technologiepartner Here. Zij beheren een platform waar meerdere autofabrikanten op zijn aangesloten. De informatie staat zodoende ook ter beschikking van andere merken die op het platform zijn aangesloten, niet alleen Fords.

In de nieuwe Ford Puma is deze service standaard beschikbaar in combinatie met FordPass Connect. Het eerste jaar is dat bovendien gratis. Daarna zijn er licentiekosten aan verbonden. Ford benadrukt dat het o-board modem wordt aangesloten op het moment dat een nieuwe Ford wordt aangeschaft. De eigenaar bepaalt of hij zijn data wil delen met derden, of niet.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.