Ford ook in zee met Newmotion

Wanneer in 2020 de eerste volledig elektrische Fords worden uitgeleverd, kunnen berijders terecht bij meer dan 125.000 laadpunten in Europa, dankzij een recentelijk gesloten samenwerking met Shell-dochter Newmotion.

Het in Amsterdam gevestigde Newmotion werd in 2017 overgenomen door Shell. Sindsdien groeide het netwerk van publieke laadpalen in Europa hard. Twee jaar geleden bij de overname waren dat er nog 30.000, een jaar later waren dat er ruim 80.000 en inmiddels is de teller al voorbij de 125.000.

Voor zijn klanten van een elektrische auto heeft Ford een aparte app gemaakt. Via die app op de smartphone kunnen Ford-rijders zoeken naar een van deze laadpunten, die activeren en betalen. Als onderdeel van de app kunnen vooraf ingestelde navigatieroutes in het navigatiesysteem van de auto gezet worden.

Wallbox

Naast de samenwerking met Newmotion zit Ford ook in Ionity, het samenwerkingsverband waaraan ook BMW, Daimler, Volkswagen/Porsch en Kia deelnemen. Ionity heeft tot doel om voor het einde van 2020 een netwerk van vierhonderd snellaadstations op strategische plekken in Europa te plaatsen.

Voor Ford-rijders die aan huis willen opladen, biedt Ford de oplossing van een wallbox, een aan het huis bevestigd laadpunt. Daarmee gaat het opladen van een elektrische auto vijf keer sneller dan via het reguliere stopcontact.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *