Google richt pijlen opnieuw op China

Waymo, ooit begonnen als het project voor autonoom rijden van Google, heeft een dochteronderneming opgericht in Shanghai. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een nieuwe bedrijfsregistratie. Hiermee richt de internetgigant opnieuw zijn pijlen op China.

Volgens de bedrijfsregistratie gaat de dochteronderneming zich bezighouden met zakelijke en logistieke consultancy, alsook diensten ten behoeve van het ontwerpen en testen van onderdelen voor zelfrijdende auto’s.

Alphabet

Google’s moederbedrijf Alphabet verliet in 2010 de Chinese markt voor zoekmachines, maar zoekt sindsdien naar nieuwe wegen om die opnieuw te betreden. Google zou nu bijvoorbeeld bezig zijn met een zoekmachine die wel aan de eisen van de Chinese autoriteiten voldoet. Google is ook mede-investeerder in het Chinese gaming platform Chushou. Het heeft tevens een artificial intelligence game uitgebracht op We Chat, de Chinese tegenhanger van Whatsapp.

Autonoom rijden

Waymo zet een voet tussen de deur nu China is verwikkeld in een race met de Verenigde Staten op het gebied van autonoom rijdende voertuigen. Eerder dit jaar verstrekte Peking al vergunningen aan autofabrikanten die in Shanghai zelfrijdende voertuigen willen testen op de openbare weg. Onder hen SAIC en start-up NIO.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters