Hyundai investeert in system-on-chips

Hyundai gaat investeren in BOS Semiconductors, een Koreaanse start-up die zich bezighoudt met de ontwikkeling van system-on-chips, geïntegreerde circuits die veel elementen van een computersysteem combineren in een enkele chip.

Vanwege hun kleine formaat worden system-on-chips vooral gebruikt voor mobiele apparaten als smartphones. BOS Semiconductors richt zich met de ontwikkeling van zijn halfgeleiders voornamelijk op de auto-industrie.

De investering in BOS Semiconductors is een volgende stap in de zoektocht van Hyundai Motor Group naar nieuwe automobielgerelateerde halfgeleidertechnologieën. Het concern werkt samen met diverse chipbedrijven om halfgeleiders voor de automobielsector te ontwikkelen.

Partners

“We verwachten dat BOS Semiconductors een van onze strategische partners wordt en bijdraagt aan de halfgeleidertechnologie van de toekomstige mobiliteit van de groep”, aldus Youngcho Chi namens de Hyundai Motor Group. “We zullen blijven samenwerken met onze verschillende partners op het gebied van halfgeleiders en investeren in andere nieuwe en veelbelovende start-ups.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.