Hyundai gaat investeren in BOS Semiconductors, een Koreaanse start-up die zich bezighoudt met de ontwikkeling van system-on-chips, geïntegreerde circuits die veel elementen van een computersysteem combineren in een enkele chip.

Vanwege hun kleine formaat worden system-on-chips vooral gebruikt voor mobiele apparaten als smartphones. BOS Semiconductors richt zich met de ontwikkeling van zijn halfgeleiders voornamelijk op de auto-industrie.

De investering in BOS Semiconductors is een volgende stap in de zoektocht van Hyundai Motor Group naar nieuwe automobielgerelateerde halfgeleidertechnologieën. Het concern werkt samen met diverse chipbedrijven om halfgeleiders voor de automobielsector te ontwikkelen.

Partners

“We verwachten dat BOS Semiconductors een van onze strategische partners wordt en bijdraagt aan de halfgeleidertechnologie van de toekomstige mobiliteit van de groep”, aldus Youngcho Chi namens de Hyundai Motor Group. “We zullen blijven samenwerken met onze verschillende partners op het gebied van halfgeleiders en investeren in andere nieuwe en veelbelovende start-ups.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties