Toeleverancier Bosch demonstreert op de aankomende elektronicabeurs CES 2024 in Las Vegas hoe infotainment en rijhulpsystemen worden geïntegreerd in één centrale computer op één enkele system on chip (SoC).

De enkele SoC verwerkt een verscheidenheid aan functies uit de twee domeinen van infotainment en rijhulpsystemen tegelijkertijd. Dit omvat bijvoorbeeld automatisch parkeren en rijstrookdetectie, gecombineerd met slimme, gepersonaliseerde navigatie en stemassistentie. Voertuigfabrikanten kunnen hiermee besparen op ruimte en bekabeling, en dus op de kosten.

“We willen de complexiteit van de elektronische systemen in auto’s verminderen en ze tegelijkertijd zo veilig mogelijk maken. Met deze demonstratie van ons nieuwe voertuigcomputerplatform op CES zetten we precies een belangrijke stap in deze richting. Ons doel op de middellange termijn is om nog meer geautomatiseerde rijfuncties op de weg te brengen, ook in het compacte en middelgrote autosegment”, zegt Markus Heyn, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch.

Toekomst

Bosch ziet een grote toekomst voor de inzet van dergelijke SoC’s. In 2026 verwacht het bedrijf alleen al voor voertuigcomputers voor infotainment en rijassistentie een omzet van drie miljard euro. “Centrale voertuigcomputers vormen het hart van software gedefinieerde auto’s. In de toekomst zullen ze alle domeinen van moderne voertuigen besturen en het momenteel hoge aantal individuele besturingseenheden verminderen”, aldus Markus Heyn.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties