Hyundai met Supernal de lucht in

Autofabrikant Hyundai kondigt de oprichting aan van Supernal, een nieuwe onderneming waarmee Hyundai zich richt op het vervoer van mensen en goederen door de lucht. De eerste commerciële vlucht staat gepland voor 2028.

“We willen een transformatie van de manier waarop mensen bewegen, leven en met elkaar connecten”, zegt Jaiwon Shin, ceo van Supernal. “Dat willen we bereiken door een nieuwe dimensie aan mobiliteit toe te voegen. We hebben enorme ambities bij Supernal, maar dat betekent niet dat we per se de eerste op de markt willen zijn. Wij kijken verder en hebben als voornaamste doel om – gebruikmakend van de expertise van Hyundai Motor Group – de juiste producten te bouwen om Advanced Air Mobility zo toegankelijk mogelijk te maken voor de massa.”

Personal Air Vehicle

Vorig jaar onthulde Hyundai op de technologiebeurs CES 2020 in Las Vegas al het studiemodel van een personal air vehicle, een kruising tussen een helikopter en een vliegende auto voor personenvervoer door de lucht, vergelijkbaar met de Nederlandse Pal-V. Met de oprichting van Supernal zet Hyundai een volgende stap om te transformeren van autofabrikant naar aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *