Hyundai versterkt samenwerking met Aurora

Hyundai gaat samen met technologiebedrijf Aurora een innovatief platform bouwen voor een uitgebreide range autonoom rijdende modellen van Hyundai.

Hiermee investeert de Koreaanse autofabrikant verder in de samenwerking met Aurora, die in 2018 werd gestart. Het doel is om in 2021 een level 4 autonoom rijdende auto op de markt te kunnen brengen. Daarmee is het mogelijk onder bepaalde omstandigheden gedurende langere tijd een auto zelfstandig te laten rijden.

Vorderingen

De samenwerking tussen Hyundai en Aurora heeft inmiddels al geleid tot de ontwikkeling van de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai Nexo, die sinds de zomer van 2018 ook in Nederland op de markt is. “Aurora is wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt en we kijken ernaar uit onze samenwerking verder te verstevigen”, aldus president Youngcho Chi van Hyundai. “Door nauw samen te werken met brancheleiders wereldwijd kunnen we volledig zelfrijdende voertuigen ontwikkelen die innovatief en veilig zijn voor onze klanten.” “We zijn tevreden met de vooruitgang die Hyundai heeft geboekt”, zegt Sterling Anderson, medeoprichter van Aurora. “Op het gebied van autonoom rijden groeien we steeds verder naar elkaar toe, met als resultaat een groot platform dat de voordelen van autonoom rijden extra versterkt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters