Inzicht in ontwikkeling van aantal laadpalen naar locatietype

Het nieuwe rapport ‘Ontwikkeling aantal laadpunten 2020-2030 naar locatietype’ biedt een uniek inzicht in de ontwikkeling van het aantal private laadpalen, onderverdeeld naar de segmenten kantoren, hotels, restaurants, garage, retail- en productielocaties en VvE’s. Het beslaat 34 pagina’s en meer dan 30 grafieken.

De opmars van de elektrische auto is onmiskenbaar en blijvend van aard. Dat betekent dat ook het aantal laadpunten fors zal moeten groeien. In een speciale bijlage bij het EV-rapport 2020 maken Automotive Insiders en Trend-RX  een uitgebreide analyse van de huidige en toekomstige situatie. Wij kwantificeren het aantal laadpunten naar locatie en bespreken de rol van de (semi) overheid. We maken onderscheid in publiek toegankelijke-, particuliere- en snellaadpunten waarbij we ook kijken naar de geografische spreiding. 

Vervolgens komen we op basis van deze data, gecombineerd met de groei van het aantal FEV’s in het wagenpark tot een schatting van het aantal benodigde laadpalen per segment in 2030.

Inhoudsopgave:

  • Groei Nederlandse EV-wagenpark
  • De huidige Nederlandse laadpalenmarkt
  • De private laadpalenmarkt bij commerciële gebouwen
  • De private laadpalenmarkt bij woningbouw
  • Impact slim laden
  • Conclusies

U kunt het rapport bestellen via www.automotiveinsiders.nl of post@automotiveinsiders.nl

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.