Ionity investeert 700 miljoen in snellaadnetwerk

Het Europese samenwerkingsverband van autofabrikanten Ionity investeert zo’n 700 miljoen euro in de uitbreiding van zijn netwerk snelladers. Tegen 2025 moet het aantal zijn verviervoudigd tot een totaal van zo’n 7000 snellaadstations.

De nieuwe laadpunten (350 kW) worden niet alleen langs snelwegen geplaatst, maar ook langs andere drukke wegen en in steden. Toekomstige laadstations zullen zes tot twaalf laadpunten tellen. Bestaande locaties waar veel vraag naar snelladen is, zullen worden opgewaardeerd met aanvullende laadpunten.

Blackrock

Ionity is opgericht in 2017 en is een joint venture van BMW, Ford, Hyundai (plus Kia), Mercedes-Benz en Volkswagen (Audi en Porsche). Onlangs besloot vermogensbeheerder Blackrock in Ionity te stappen, wat de nieuwe investering in het snellaadnetwerk mogelijk heeft gemaakt. “De instap van Blackrock als aandeelhouder en de toewijding van onze huidige aandeelhouders onderstrepen hoe aantrekkelijk Ionity is voor investeerders en bevestigen de kracht van onze strategie”, aldus Michael Hajesch, ceo van Ionity. “Het vertrouwen en de investeringen van al onze aandeelhouders zullen de groei van Ionity versnellen en de uitbreiding van ons hoogvoltage laadnetwerk in Europa en breder, de decarbonisatie van de mobiliteitssector bevorderen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *