Joulz neemt laadpalentak Green Flux over

Elektriciteitsbedrijf Joulz is met Green Flux tot een overeenkomst gekomen voor de overname van de Nederlandse laadpalendivisie van Green Flux. Green Flux gaat zich als aanbieder van laadoplossingen volledig richten op de doorontwikkeling van het platform voor laadstations en de internationale groei van het bedrijf. Beide partijen stellen dat alle arbeidsplaatsen door de overname behouden blijven.

Jurjen de Jong, ceo Green Flux: “Wij hebben negen jaar ervaring met het plaatsen van slimme laadpalen in Nederland. Wij ondersteunen nieuwe spelers bij het opzetten van EV-laadnetwerken met behulp van onze slimme software en diensten. Onze strategie focust zich op groei in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Daarom hebben we hebben besloten om onze Nederlandse laadpalentak af te splitsen. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op de doorontwikkeling van het EV-charging-platform en met de verkoopopbrengsten de internationale groei verder financieren. Wij hebben in Joulz een sterke speler gevonden die ideaal gepositioneerd is om de activiteiten te versterken en verder te laten groeien.”

Acquisitie

Voor Joulz is de overname van de laadpalentak van Green Flux de eerste acquisitie die Joulz uitvoert sinds het bedrijf onderdeel is van 3i Infrastructure Group. De Nederlandse divisie van de laadpaaloperator gaat verder als Joulz Laadoplossingen B.V. De activiteiten bevinden zich voornamelijk in Nederland en het betreft ruim drieduizend laadpunten. Het Green Flux charging-platform, dat geen deel uitmaakt van de acquisitie, blijft wel onderdeel van de propositie. Green Flux en Joulz Laadoplossingen B.V. blijven dus nauw samenwerken.

Jan Verheij, directeur Joulz, is blij met de acquisitie: “De vraag naar elektrisch vervoer neemt hard toe. Niet alleen de groei in elektrische bedrijfsauto’s neemt toe, maar we zien de vraag groeien in de transport- en openbaarvervoersector. Dit betekent dat er ook veel meer laadinfrastructuur nodig is. Dankzij de acquisitie groeit Joulz in expertise en kunnen we ook dit belangrijke onderdeel van de realisering van de energie transitie aanbieden bij onze klanten. Wij gaan de volgende groeifase in met Joulz om de strategie waar te maken: Joulz zet aan tot nieuwe energie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.