Kalibratiepanelen voor ADAS bij Overlander

Equipmentleverancier en werkplaatsinrichter Overlander breidt zijn Ravaglioli-uitlijnprogramma uit met ADAS kalibratiepanelen.

Eerder dit jaar was er al een aanvulling met het shoot&go kentekenherkenningsprogramma. Dat selecteert na het maken van een foto van de kentekenplaat automatisch de afstelgegevens. Nu is het volgens Overlander/Ravaglioli tijd voor de volgende uitbreiding.

Radars

Advanced Driver Assistance Systems in nieuwe auto’s gebruiken camera’s, radars, lichtdetectie, elektromagnetische sensoren en ultrasound om gevaarlijke situaties te herkennen. Zodra dat het geval is, krijgt de bestuurder een waarschuwing of grijpt het systeem in. Alle huidige en nieuw te leveren uitlijncomputers van Ravaglioli zijn met de ADAS-panelen nauwkeurig af te stellen en kalibreren. Het bord en de verwisselbare accessoires kunnen als een optie gekozen worden bij de uitlijncomputers. Meetkoppen en speciale software maken de toepassing makkelijker.

Voertuigdekking

Het systeem heeft volgens Overlander een grote voertuigdekking en geeft stap voor stap aan welke onderdelen waar geplaatst moeten worden. Ook is het verkrijgbaar als stand-alone unit. Bedienen en uitlezen gaat met een tablet, voorzien van alle benodigde software.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †