MaaS Awards voor Gaiyo, ALD en TNO

De Utrechter Mark Verbeet heeft de MaaS Award 2021 in de categorie overheid uitgereikt gekregen tijdens het landelijke MaaS Congres 2021, dat dit jaar online plaatsvond. Verbeet kreeg de award voor zijn inzet om Mobility as a Service (MaaS) verder te laten groeien, in het bijzonder in een van de zeven landelijke MaaS-pilots.

Verbeet werkt voor de pilot in samenwerking met marktpartij Innovactory aan de app Gaiyo. Mark Verbeet: “Gaiyo is een digitaal platform (app) waarmee je op laagdrempelige wijze al je reizen en vervoersmiddelen kunt plannen, boeken én betalen, mede op basis van allerlei real time informatie. Ik ben ervan overtuigd dat deze diensten iedereen kunnen helpen in het maken van slimmere en duurzamere keuzes in hun mobiliteit. In september lanceerden we de Gaiyo app in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern en hiermee hebben we de eerste stappen met MaaS gezet.”

Nog twee awards

Behalve de award voor Mark Verbeet werden er nog twee MaaS Awards uitgereikt, aan Meerten van Hooijdonk van ALD Automotive Nederland in de categorie markt en Geiske Bouma van TNO in de categorie wetenschap. Bouma had haar award te danken aan haar onderzoek naar governance-modellen in verschillende landen. Haar onderzoek helpt overheden verder om MaaS te organiseren. Bovendien draagt dit bij aan een succesvolle en positieve impact op de samenleving. Meerten van Hooijdonk kreeg de award vanwege zijn inspanningen in dienst van leasemaatschappij ALD om MaaS in de praktijk te brengen en oplossingen bekend te maken bij een breder publiek.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *