Meerpartijensamenwerking bouwt dataplatform

Vijf toeleverende bedrijven, actief op het gebied van informatietechnologie, te weten: Airbiquity, Cloudera, NXP Semiconductors, Teraki en Wind River zijn het Fusion Project gestart. Dit moet een platform worden voor intelligente connected voertuigen.

The Fusion Project biedt autofabrikanten hardware en software om op een efficiënte manier data uit connected voertuigen te verzamelen, te analyseren en te verwerken.

Rijbaanwisselen

De samenwerking is ontstaan uit het besef dat voertuigdata momenteel niet efficiënt verwerkt en benut kunnen worden, onder meer omdat de computerkracht van veel voertuigen nog ontoereikend is. The Fusion Project wil oplossingen bedenken die door autofabrikanten gemakkelijk te gebruiken zijn in toekomstige voertuigontwerpen en productieprocessen van autonome voertuigen. De eerste toepassing waar The Fusion Project aan werkt, is een oplossing voor het intelligent herkennen van rijbaanwisselen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3963 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 3 februari 2021 om 12:52
    Permalink

    Interessante ontwikkeling! The sneller trainen van algoritmes die ADAS (en uiteindelijk autonoom rijden) mogelijk maken is een essentieel onderdeed. Deze partijen maken dit mogelijk maar ook om dit in bestaande chipsets te doen ipv de te doen gebruikelijke laptops&computers achterin de kofferbak van test autos. Deze samenwerking opent de weg voor meer ADAS en grotere autonomie voor productie auto’s.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *