Mercedes met ProLogium in solidstatebatterijen

Mercedes-Benz is met ProLogium een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van de volgende generatie accucellen. De eerste testvoertuigen die met deze accu’s worden uitgerust komen ergens in de komende jaren op de markt.

Tegen 2030 wil Mercedes een volledig elektrisch modellengamma aan kunnen bieden. “Efficiëntie en actieradius zijn de nieuwe maatstaven voor elektrische voertuigen”, aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG en als chief technology officer verantwoordelijk voor ontwikkeling en inkoop. “Solidstatetechnologie heeft het potentieel om de accu’s kleiner en lichter te maken. Door samen te werken met partners als ProLogium versnelt Mercedes-Benz de ontwikkeling van innovatieve accutechnologieën voor voertuigen – in het voordeel van onze klanten.”

Schaalbaar

ProLogium werkt al sinds 2016 samen met Mercedes bij het testen van de accucellen van ProLogium voor elektrische voertuigen. Vincent Yang, ceo en oprichter van ProLogium Technology: “Samen met Mercedes-Benz ontwikkelen we de effectieve toepassing van onze veilige en hoogwaardige solidstate-accucellen die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van Mercedes-Benz. Bij ProLogium zijn we van mening dat innovatieve technologie moet worden ondersteund door de schaalbaarheid van de productie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe fabriek tegen het einde van 2022 op te starten en samen met onze klanten toe te werken naar succesvolle massaproductie.”

Solidstatetechnologie

Solidstatetechnologie geeft accu’s een hoge opslagcapaciteit, een hoge ionische geleidbaarheid en een betere chemische stabiliteit. Ze hebben een actieradius die bijna twee keer zo groot is als van conventionele lithiumionbatterijen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.