Mercedes start samenwerking met EVBox

Mercedes-Benz is in de Benelux een samenwerking gestart met energiebedrijf Engie voor de installatie van elektrische laadpunten van EVBox.

Omdat de meeste Mercedes-rijders thuis of op het werk hun elektrische auto willen kunnen opladen, zal hier de nadruk op komen te liggen. Engie biedt thuisoplossingen aan door middel van een intelligent laadstation van de nieuwste generatie met een vermogen van 22kW. Dankzij wifi en 3G-connectie is het station steeds geconnecteerd en wordt een facturatieservice gewaarborgd.

Zakelijk

Voor wagenparken is er een breed aanbod aan hardware – van professionele laadstations (AC) tot snelladers (DC) van respectievelijk 22kW tot 350kW. De wagenparkbeheerder krijgt toegang tot een dashboard, waarin diverse parameters, gekoppeld aan elektrische mobiliteit, in kaart worden gebracht en steeds kunnen worden bijgestuurd.

Eigen organisatie

Ook bij dealers en vestigingen van Mercedes-Benz in België en Nederland begeleidt Engie de installatie van een passende laadinfrastructuur. Dat kan variëren van reguliere oplaadpunten tot snelladers. Op korte termijn komen er bij Mercedes-Benz in Nieuwegein en Brussel vijftig laadpunten bij.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters