Musk: ‘Autonoom rijden kan echt in 2020’

In een podcast interview met ARK Invest, een partij die investeert in Tesla, belooft Tesla-ceo Elon Musk dat Tesla tegen het eind van 2019 een volledig autonoom rijdende auto klaar heeft. Aan het eind van 2020 zouden Tesla-rijders ook daadwerkelijk voor 100 procent op de autonoom rijdende auto moeten kunnen vertrouwen.

Dat meldt technologiemagazine Wired op zijn website.

Beloftes

Volgens Tesla beschikken alle Tesla’s vanaf oktober 2016 over de benodigde hardware om volledig autonoom rijden mogelijk te maken. Wired merkt daarbij op dat Musk wel vaker beloftes heeft gedaan die hij niet waar kon maken. Zo werden door problemen bij de productie van de Model 3 lange tijd niet de aantallen geproduceerd die Musk de markt had voorgespiegeld. Ondertussen bewegen andere marktpartijen juist weg bij autonoom rijden. Zo heeft Waymo de ‘lancering’ van autonoom rijdende taxi’s in de Amerikaanse stad Phoenix onlangs afgezwakt door te stellen dat er voor de veiligheid nog altijd een bestuurder achter het stuur van deze taxi moet zitten. General Motors belooft eveneens een zelfrijdende taxidienst te lanceren in 2019, maar vertelt daar niet bij wanneer en waar. Uber is ook aanzienlijk voorzichtiger geworden sinds een dodelijk ongeluk in 2018 in Arizona.

Jaarcijfers

Het FD meldt dat Tesla in Nederland een forse omzetgroei heeft geboekt. De 852 miljoen euro omzet over 2018 zijn een verdrievoudiging van de omzet op jaarbasis. Daarmee was Nederland na de VS en China de op twee na belangrijkste afzetmarkt voor de Amerikaanse autobouwer.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters