Musk kondigt reorganisatie Tesla aan

De lijnen moeten korter, de organisatie platter en van niet-essentiële activiteiten wordt afscheid genomen. In die bewoordingen heeft Tesla-CEO Elon Musk een reorganisatie aangekondigd. Hij deed dat per e-mail aan de medewerkers.

De maatregelen komen na aanhoudende, al bijna twee jaar voortdurende productieproblemen met de Model 3. Daardoor is de uitlevering van dit relatief betaalbare Tesla-model nog steeds niet op het gewenste niveau. Verder deden zich recentelijk zware ongelukken voor met autonoom rijdende Tesla’s en gaven managers op sleutelposities er de brui aan. Zo laste vorige week de vicepresident engineering een langdurige adempauze in. Afgelopen weekeinde stapte een manager over naar Alphabet-dochter Waymo.

Stroperig

Volgens Musk moet Tesla organisatorisch aan de bak omdat er te veel onderaannemers rondlopen. Dat zou de voortgang onnodig stroperig maken. Begin deze maand maakte de producent bekend in het eerste kwartaal opnieuw verlies te hebben geleden – het grootste ooit in zijn geschiedenis.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †