Nieuwe serie obligaties Fastned

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische voertuigen, geeft een nieuwe serie obligaties uit tegen 6 procent rente.

Met de uitgifte haalt Fastned geld op om zijn netwerk verder te kunnen uitbouwen. De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar. Ze keren 6 procent rente per jaar uit. Deelname is mogelijk vanaf duizend euro. De uitgifte is beperkt tot vijftienduizend stuks, waarmee Fastned in totaal 15 miljoen euro hoopt op te halen.

Missie

Het is nog vooral een periode van investeren voor Fastned. Netto draait het bedrijf nog altijd verlies, een verlies dat bovendien steeds groter wordt. Beleggen in Fastned houdt dus risico’s in. Toch gelooft ceo Michiel Langezaal heilig in zijn missie: “De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang. In het derde kwartaal van dit jaar was zo’n 12% van de nieuw verkochte auto’s in Nederland volledig elektrisch. In 2020 verwachten we dat er veel nieuwe elektrische auto’s de weg op zullen komen, zoals de nieuwe Peugeot e-208, de DS3 crossback e-tense, de Polestar 2, de Volvo XC40 en de Volkswagen ID.3. Het is niet langer de vraag of elektrische auto’s de toekomst worden, maar waar ze straks kunnen opladen. Fastned bouwt de snellaadinfrastructuur die deze elektrische auto’s van groene stroom en vrijheid voorziet.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *