Omzet Fastned stijgt in Q3 met 96 procent

Exploitant van snellaadstations Fastned heeft de aan laden gerelateerde omzet in het derde kwartaal van 2021 met 96 procent zien stijgen tot een totaal van 3,2 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat nog 1,6 miljoen euro.

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “Ik ben erg blij dat we onze omzet bijna hebben verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. En dat we langzaam terugkeren naar de pre-coronasituatie: met bijna elke dag een nieuw record.”

Groei

Belangrijker vindt Langezaal dat het bedrijf nog altijd flink groeit, mede dankzij een kapitaalverhoging van 150 miljoen euro in februari. Zo zijn er 21 stations aan het netwerk toegevoegd, waarmee het totaal uitkomt op 164 laadstations in vijf landen. “In amper zes maanden tijd hebben we 38 getalenteerde nieuwe collega’s verwelkomd waardoor het totaal momenteel op 100 medewerkers uitkomt. En deze mensen helpen nu al zaken te versnellen, zoals het inschrijven op aanbestedingen in Frankrijk, het opschalen van de bouw van stations en het verbeteren van onze data- en technische ruggengraat.”

De bezetting van de laadstations laat nog altijd te wensen over, al steeg die licht in het derde kwartaal van 2021 van 7,2 procent naar 7,9 procent. Dit is verklaarbaar uit de grotere reisbereidheid dit jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3695 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.