Privé autodelen met Mini Sharing-app

Met de komst van de dienst Mini Sharing en bijbehorende app voor de smartphone kunnen eigenaren van een Mini hun auto delen met vrienden en familie. De dienst is sinds 1 april 2021 beschikbaar in Nederland en Duitsland. Andere Europese landen volgen later.

Via de app, beschikbaar voor iOS en Android, kunnen familieleden en vrienden worden uitgenodigd wanneer zij ook de app hebben. Wie de Mini voor een bepaalde tijd wil gebruiken, stuurt via de app een verzoek. Dit verzoek verschijnt in de kalenderfunctie van de app en de eigenaar van de Mini kan het verzoek daar accepteren en het gebruik van de auto beheren. Via de app is de auto ook te vergrendelen en ontgrendelen, en te starten.

Bluetooth

Dertig minuten voor aanvang van de periode waarvoor de Mini gereserveerd is, ontvangt degene die de auto heeft gereserveerd informatie over de auto, zoals de locatie en resterende actieradius/laadstatus. De gebruiker hoeft alleen aan het begin van de gereserveerde periode internetverbinding te hebben. Daarna communiceert de smartphone met de Mini Sharing Module via bluetooth. Mini Sharing is daardoor ook probleemloos te gebruiken in ondergrondse parkeergarages en op andere plekken met slecht internetbereik.

Achteraf

De dienst is beschikbaar op alle Nederlandse Mini modellen die vanaf juli 2020 zijn geproduceerd. Daarnaast kan iedere Mini Erkend Service Partner de module achteraf installeren als accessoire.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.