Range Rover test met autonoom rijden

Technici van Jaguar Land Rover hebben op de stadsring van Coventry een proef gehouden met een autonoom rijdende Range Rover Sport.

De proef is onderdeel van een 22,5 miljoen euro kostend Brits overheidsproject, UK Autodrive, een driejarig programma dat deze maand eindigt. Als onderdeel van UK Autodrive hebben Jaguar Land Rover technici onder meer onderzocht hoe de auto kan communiceren met zijn omgeving. De techniek gebruikt het internet om met voertuigen en bijvoorbeeld verkeerslichten te communiceren. [responsive-video identifier=”IPifojYBE9M”]

Radar en lidar

De Range Rover Sport heeft diverse aanpassingen ondergaan om zelfstandig te kunnen rijden. De adaptieve cruise control is voorzien van extra sensoren, radar en lidar. Gekoppeld aan het UK Autodrive onderzoeksproject is de auto in staat om autonoom rotondes nemen, verkeerslichten te herkennen, voetgangers te laten oversteken en fietsers en andere auto’s te ontwijken op complexe wegen. Daarnaast kan de auto zelfstandig parkeren.

Stressvrij

Mark Cund van Jaguar Land Rover zegt: “De Coventry Ring Road staat bekend om zijn complexe afritten. Die zorgen voor uitdagende situaties, in het bijzonder tijdens de spits. Onze zelfrijdende auto heeft geen last van de druk, frustraties of vermoeidheid die een bestuurder zou kunnen ervaren. Zodoende is de auto in staat een potentieel zeer stressvolle situatie te veranderen in een geheel stressvrije.” Het is de visie van Land Rover om zelfrijdende modellen de meest capabele auto’s in alle omstandigheden te maken. De bestuurder kan daarbij kiezen om zelf de controle te houden, of het rijden volledig uit handen te geven aan de auto.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters