Robot parkeert auto op luchthaven Parijs

De Parijse luchthaven Charles de Gaulle heeft een parkeerrobot in gebruik genomen. Hij heet Stan, zoekt geheel automatisch een lege parkeerplek en rijdt daar de auto naartoe.

stanDe berijder zet zijn voertuig op Charles de Gaulle in een speciale garage, sluit af en neemt de sleutel mee. Via een computer bevestigt de automobilist zijn boeking. Stan neemt de auto vervolgens mee op een steeklift en parkeert ’m. In het systeem moet de automobilist ook zijn vluchtgegevens invoeren. Zodoende kan Stan de wagen weer in de garage zetten wanneer de automobilist terug is van zijn reis.

Elektrisch

Stan de parkeerrobot is honderd procent elektrisch en kan allerlei soorten voertuigen aan. Doordat ze dicht bij elkaar te parkeren, wordt schaarse parkeerruimte beter benut dan wanneer ook personen zouden moeten in- en uitstappen. Stan is een product van Stanley Robotics, een Franse start-up die actief is sinds januari 2015.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †