Samenwerking Volvo en Ohme

Volvo gaat in België en Luxemburg een samenwerkingsverband aan met aanbieder van oplaadsystemen Ohme voor het aanbieden van intelligente oplaadoplossingen aan Volvo-klanten met elektrische voertuigen.

Ohme maakt onder meer een intelligente draagbare oplader, die via alle zestig Volvo-dealers in de regio beschikbaar zal worden gesteld voor zowel het mkb als grotere klanten. Deze oplader kan communiceren met de auto en de bestuurder, waarbij de bestuurder eenvoudig voorkeuren kan instellen en het opladen op afstand via een mobiele app kan regelen. De meetfunctie van de slimme kabel meet ook het laadgedrag en de locatie. Omdat de oplader draagbaar is, vereist deze geen installatie.

Platform

Daarnaast zullen de dealers van Volvo in de België en Luxemburg hun klanten het digitale platform voor wagenparkbeheer van Ohme aanbieden, dat de uitgebreide gegevens verwerkt die door de laders worden vastgelegd. Het platform is ontwikkeld voor het beheren (en automatiseren) van onkostendeclaraties, het regelen van gesplitste facturering en vergoedingen en het beheren van kosten voor meerdere voertuigen en locaties.

Elektrificatie

David Watson, ceo en oprichter van Ohme: “Het is fantastisch dat er fabrikanten zoals Volvo zijn die zich zozeer richten op elektrisch rijden. Het is belangrijk om te weten dat elektrische voertuigen zelf slechts één stukje van de puzzel zijn. Elektrificatie zorgt voor een groot aantal nieuwe uitdagingen voor OEM’s en wagenparken en het is geweldig dat Volvo slimme oplossingen omarmt die worden gedreven door gegevens en technologie. Dit maakt hun overgang naar koolstofvrij vervoer een stuk eenvoudiger.”

“Daarom doet het ons veel plezier om samen met Volvo ons aanbod slimme oplaadtechnologie uit te rollen naar de EV-klanten van Volvo. De ingebruikname van elektrische voertuigen in Europa neemt in een ongekend tempo toe, dus we hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking snel kan opschalen naarmate de vraag naar elektrische voertuigen en digitale wagenparkoplossingen blijft toenemen.”

Innovatief

Namens Volvo Car BeLux voegt Willem De Vetter hieraan toe: “Het doet ons veel plezier om met een bedrijf als Ohme samen te werken. We streven ernaar om onze klanten een hoogwaardige oplossing te bieden die wordt ondersteund door innovatieve technologie. In dit geval waren we op zoek naar een draagbare oplaadoplossing met slimme functies en Ohme was de duidelijke keuze. De technologie van Ohme geeft onze bestuurders en wagenparkbeheerders inzicht in gedragsgegevens, laadgegevens en energieverbruik, allemaal op één plek, waardoor een kosteneffectieve oplossing wordt geboden die elektrificatie eenvoudiger maakt voor zowel onze klanten als werknemers.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2636 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *