Share Now groeit, ondanks pandemie

Hoewel het algemene beeld is dat autodelen tijdens de coronapandemie minder in de belangstelling staat, meldt autodeeldienst Share Now 410.000 nieuwe gebruikers op de 16 locaties waar de autodeeldienst beschikbaar is. In Amsterdam groeide het aantal gebruikers afgelopen jaar met 19 procent naar een totaal van 94.000.

“Het jaar 2020 is uitdagend geweest voor Share Now, maar heeft ons tegelijkertijd ook sterker gemaakt. Ondanks de komst van Covid-19 heeft er een duidelijk herstel van de activiteiten plaatsgevonden op alle locaties. In de Nederlandse hoofdstad is het aantal ritten met 23 procent gestegen sinds de eerste lockdown in april. Nog belangrijker is dat wij ons hebben bewezen als een betrouwbare en veilige mobiliteitsoptie”, aldus Robert Bosman, algemeen directeur Share Now Nederland.

18 miljoen ritten

In 2020 huurden de drie miljoen Share Now-gebruikers bijna 18 miljoen keer een van de 11.000 beschikbare deelauto’s in heel Europa. Gebruikers maakten meer dan 23 procent van alle ritten elektrisch, een stijging van 50 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Amsterdam

Amsterdam is een van de vier locaties waar Share Now alleen 100 procent elektrische auto’s inzet, zo’n 350 in getal. Daarmee zijn in 2020 zo’n 4,5 miljoen elektrische kilometers gereden. Het gemiddeld aantal gereden kilometers per rit steeg in 2020 met 21 procent ten opzichte van 2019, tot 9 kilometer. De deelauto’s werden gemiddeld 38 minuten per rit gebruikt, een stijging van 56 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze groei is met name gebaseerd op de verdere ontwikkeling en het gebruik van de verhuur van ten minste één dag.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *