Skoda krijgt primeur spookrijwaarschuwing

Bosch gunt Skoda de primeur van zijn spookrijwaarschuwingssysteem. Dankzij een nieuwe infotainment-app ontvangen Skoda-bestuurders de waarschuwing rechtstreeks op het display in de cockpit van hun auto.

Skoda biedt het spookrijwaarschuwingssysteem vanaf het eerste kwartaal van 2021 aan op diverse modellen. Het doel van Bosch is om uiteindelijk elke auto met de app uit te kunnen rusten. Het systeem is al sinds 2018 als smartphone-app.

Waarschuwing

Wanneer een voertuig een oprit of afrit van een snelweg nadert, stuurt het systeem automatisch zijn huidige geanonimiseerde GPS-positie naar de cloud. In de Bosch cloud-backend vergelijkt de software vervolgens de rijrichting van het voertuig met de toegestane rijrichting. Als deze twee soorten informatie botsen, waarschuwt het systeem de spookrijder voor zijn fout binnen enkele seconden door een waarschuwing op het display te laten knipperen. Bovendien willen Bosch en Skoda dat de app ook onmiddellijk alle tegemoetkomende weggebruikers waarschuwt die verbonden zijn en mogelijk gevaar lopen. Deze functie zou later dit jaar beschikbaar moeten zijn. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *