Start-up Toyota ondersteunt connectiviteit

Toyota vestigt in Londen een start-up die zijn activiteiten op het gebied van connectiviteit gaat ondersteunen. Het draait om de ontwikkeling van producten en diensten voor de Europese markt.

Met het oog daarop zoekt het concern gespecialiseerd personeel. Concreet gaat het om 35 tot vijftig data-analisten, ingenieurs en softwareontwikkelaars. Toyota wil inspelen op “de groeiende omarming in Europa van nieuwe business op het gebied van mobiliteit.” Trefwoorden in dat verband: kunstmatige intelligentie, big data, geautomatiseerd rijden, rit- en autodeling, onderling communicerende systemen. De doelgroep van Toyota Connected Europe (TCEU) bestaat uit zowel consumenten als bedrijven, overheden en andere belanghebbenden. In de Verenigde Staten heeft de autobouwer al een vergelijkbare tak. De ceo ervan, Zack Hicks, gaat ook de nieuwe business unit in Londen aansturen. In eerste instantie is daarmee een investering van ruim vijf miljoen pond gemoeid.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †