Startsein voor ANWB Connected

De ANWB heeft het officiële startsein gegeven voor zijn nieuwe dienst Connected. Hoofddirecteur Frits van Bruggen overhandigde drie leden de eerste connectors. Als testers voorzagen zij het ontwikkelteam in de afgelopen drie jaar van feedback.

Via de connector, een app en smartphone kunnen gebruikers feedback krijgen over hun rijstijl. Ook kunnen ze hun weggedrag veiliger en zuiniger maken, verkeersinformatie op hun route ontvangen en parkeertransacties afsluiten. Informatie over de technische staat van hun auto behoort eveneens tot de mogelijkheden: is de accu zwak, dan volgt tijdig een seintje, net als bij een leeg rakende tank. Met de nieuwe dienst wil ANWB zijn leden voorzien van ‘nuttige en handige informatie bij het gebruik van hun auto’. Concreet noemt de organisatie veiliger verkeer, betere hulpverlening bij autopech en ‘toepassingen die goed zijn voor de portemonnee van de gebruiker’.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †