Subsidiepot nieuwe EV’s voor 2020 al leeg

De 10 miljoen euro die beschikbaar was voor de aankoop of privélease van een nieuwe elektrische personenauto door particulieren is al in zijn geheel aangevraagd. De subsidiepot voor de aanschaf of privélease van een gebruikte elektrische personenauto is nog niet leeg.

De totale subsidiepot van 17,2 miljoen euro is verdeeld in 10 miljoen euro voor nieuwe elektrische auto’s en 7,2 miljoen euro voor een gebruikte elektrische auto. Voor gebruikte elektrische auto’s is de overheidssubsidie 2000 euro, voor een nieuwe 4000. Van de 7,2 miljoen euro die beschikbaar is voor gebruikte elektrische auto’s was op 8 juli nog maar 1,4 miljoen euro aangevraagd.

Budgetten

De subsidieregeling ging op 1 juli 2020 van start en loopt tot 1 juli 2025. Dit betekent dat aanvragen voor subsidie voor een nieuwe elektrische auto dit jaar nog wel gedaan kunnen worden, maar dat de subsidie wordt doorgeschoven naar 2021. Welke budgetten er voor 2021 en verder beschikbaar komen, wordt later bekendgemaakt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *