“Toekomst van mobiliteit? Kijk naar Apple”

Op het gebied van mobiliteit is technologieconcern Apple de partij om in de gaten te houden, als je het Akria Yoshino vraagt. In 2019 was hij mede-winnaar van de Nobelprijs voor scheikunde voor de ontwikkeling van lithium-ionbatterijen als krachtbron voor voertuigen.

Het was persbureau Reuters die Yoshino vroeg naar zijn visie op de toekomst van mobiliteit. “De auto-industrie is zich aan het bezinnen hoe te investeren in de toekomst van mobiliteit. Tegelijkertijd is de IT-industrie daar ook mee bezig. Op enig moment zullen de auto-industrie en de IT-industrie daarin samenkomen.”

“Tesla heeft zijn eigen, onafhankelijke strategie. Apple is de partij om in de gaten te houden. Ze zullen rond 2025 hun intrede willen maken in de automotive. Met wat voor auto? Met wat voor batterij? Ik heb zo het gevoel, maar dat is mijn persoonlijke idee, dat ze tegen het eind van het jaar met iets zullen komen.”

Autonoom

Reuters vroeg ook naar de technische innovaties die de positie van lithium-ionbatterijen zouden kunnen bestendigen. Enerzijds zijn dat volgens Yoshino nieuwe kathode- en anodematerialen, anderzijds verwacht hij een grote verandering in het gebruik van voertuigen wanneer autonome elektrische voertuigen zonder tussenkomst van de mens kunnen opladen.

Yoshino vergelijkt het autonome elektrische voertuig met de draadloze stofzuiger die zichzelf kan opladen. “Als die stofzuiger een mens nodig zou hebben om de stofzuiger weer op te laden, zou niemand zo’n ding willen kopen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2885 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *