Twee derde EV-rijders heeft eigen laadstation

66 procent van de bezitters van een elektrische auto heeft thuis een laadstation. Dit komt neer op zo’n 80.000 thuislaadstations in Nederland.

Dit blijkt uit de Smart Car Monitor, een onderzoek van Multiscope onder zesduizend Nederlanders. 30 procent van deze thuislaadstations is van het merk NewMotion. EVBox heeft een marktaandeel van 17 procent, Tesla van 15 procent. Gemiddeld bedragen de kosten voor het installeren van een laadstation aan huis ongeveer 1200 euro. De totale investeringen die Nederlandse consumenten hebben gemaakt voor het installeren van deze laadstations komen daarmee op 100 miljoen euro.

Afstand

Gemiddeld vinden bezitters op 313 meter van hun huis een openbare laadplek. 62% van de bezitters van elektrische auto’s maakt gebruik van zo’n openbare laadplek voor het opladen van de auto. Daarnaast gebruikt de helft (50%) de laadpalen op het werk en 25% laadt de auto op bij een tankstation.

Laadkosten

Gemiddeld betalen bezitters van elektrische auto’s 924 euro per jaar aan laadkosten. Daaronder vallen zowel kosten voor het thuisladen, laden op het werk en het laden op openbare laadplekken. Dit komt jaarlijks neer op een totale omzet van bijna 125 miljoen euro. 61 procent van deze laadkosten wordt door de werkgever betaald.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *