Volvo connect personenauto’s en trucks

Via de cloudservice Connected Safety kunnen nu niet alleen Volvo-trucks onderling, maar ook trucks en personenauto’s van Volvo met elkaar realtime, online worden verbonden.

De service is allereerst beschikbaar in Scandinavië. Voertuigen die daar geschikt voor zijn, gaan elkaar waarschuwen voor gevaarlijke verkeersituaties.

Verkeersveiligheid

Het Connected Safety-concept is erop gebaseerd dat een voertuig via de cloud signalen stuurt naar voertuigen in de buurt in situaties waarin een voertuig de waarschuwingslichten activeert. Door signalen door te geven aan anderen kunnen zij op mogelijk gevaarlijke situaties anticiperen. Dat alles moet bijdragen aan de verkeersveiligheid. Zowel Volvo Cars als Volvo Trucks hadden hun eigen variant ontwikkeld. De cloud-informatie wordt nu uitwisselbaar via een totaal systeem, waarbij ook personenauto’s en vrachtwagens van Volvo met elkaar kunnen communiceren. Volvo streeft daarbij wel een open systeem na, zodat andere autofabrikanten hierop kunnen aansluiten. Overigens wordt bij kaartenmaker Here, waarin onder meer BMW en Daimler participeren, ook aan een dergelijk systeem gewerkt. Ook Tomtom is met een dergelijk systeem bezig. Hun cloud-informatie zou natuurlijk heel goed kunnen worden gedeeld met bijvoorbeeld Volvo.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen