bekeken: 1819 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Diesel Büchli krijgt certificaat voor reconditionering roetfilters

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 13 maart 2018, 14:39

Leestijd: 1 minuut

Stichting Duurzaam Repareren brengt opnieuw een certificaat op de markt, Erkend Diesel Filter Reconditionering-specialist geheten. Het eerste certificaat  werd uitgereikt aan directeur Hans Gerrits van Diesel Büchli.

Het reconditioneren van roetfilters is nodig om de werking van roetfilters te kunnen blijven garanderen. Een goed werkend roetfilter, of diesel partikel filter (DPF), is in het belang van het milieu. De controle daarop is dan ook vanaf 20 mei 2018 onderdeel van de apk-keuring. Vanaf die datum wordt een dieselauto bij de apk-keuring niet alleen afgekeurd als het roetfilter is verwijderd, maar ook als het duidelijk niet goed functioneert. Op termijn zal zelfs een roetfiltertest onderdeel uitmaken van de apk-keuring. Dit is bij het ontbreken van een voor de apk geschikt meetinstrument nu nog niet mogelijk.

Erkend

De stichting Duurzaam Repareren heeft nu een certificaat waarin de eisen omschreven staan waaraan een erkend reconditioneringsbedrijf moet voldoen. “Garagebedrijven, dealers, maar bijvoorbeeld ook leasemaatschappijen weten op deze manier bij welke bedrijven men terecht kan voor een deugdelijke reiniging”, aldus Angelica Gravendijk van de stichting.

Diesel Büchli is het eerste bedrijf dat dit nu met het certificaat Erkend Diesel Filter Reconditionering-specialist kan aantonen. Directeur Hans Gerrits: “Doordat de betere bedrijven binnenkort deze erkenning zullen dragen, is het voor de klant eenvoudig een goede keuze te maken. Met de nieuwe wetgeving die 20 mei aanstaande zal ingaan, wordt een keuze voor een betrouwbaar bedrijf nog belangrijker. Het reinigen van roetfilters is een veel goedkopere en duurzamere oplossing dan vervangen. Maar ga hiervoor wel naar een erkend bedrijf.”

Diesel Filter Specialist

Begin dit jaar introduceerde Duurzaam Repareren al het certificaat Diesel Filter Specialist, voor bedrijven die op een deugdelijke manier roetfilters vervangen. De garageformule James ontving als keten het eerste certificaat. De afzonderlijke James-garages mogen het certificaat voeren als zij een individuele audit met goed gevolg hebben afgelegd.

Tags: , , ,

Karthaus-Gravesteijn…Auto-accu voor lokale opslag…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties