bekeken: 1306 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Elektronica stuwt omzet Bosch en Continental

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 13 september 2017, 12:58

Leestijd: 1 minuut

De Duitse toeleveranciers Bosch en Continental zien de toekomst zonnig tegemoet. Met dank aan elektronica, rijhulpsystemen en de elektrische auto zullen de omzet en winst van beide concerns de komende jaren floreren.

Op de IAA-Frankfurt zei Bosch-topman Volkmar Denner dat de mobiliteitstak van het concern dit jaar naar verwachting zeven procent meer omzet behaalt dan in 2016. Dat zou neerkomen op een totaalbedrag van circa 47 miljard euro. Naast de elektronica en het EV-segment ziet Bosch ook de verbrandingsmotor als aanjager voor financiële groei. “Voor ons is er geen of-of. We willen de technische ontwikkeling open laten en haar niet beperken tot een bepaalde richting.”

Software

Namens Continental liet bestuursvoorzitter Elmar Degenhart op de autoshow weten sterke aanwas te verwachten in de digitale hoek. Concreet: elektronica, software en sensoren. Bepaalt dat aandeel momenteel zestig procent van de totale Conti-omzet, in de komende jaren zal volgens Degenhart een uitbouw naar zeventig procent plaatsvinden.

Hij benadrukte dat de totale markt op het gebied van sensoren, softwarediensten en elektrische mobiliteit niet het exclusieve domein mag zijn van de voertuigproducenten. In 2025 zal volgens Continental de wereldwijde omzet uit techniek voor autonoom rijden ruim dertig miljard euro  bedragen. Dat is ongeveer het dubbele vergeleken met de prognose voor 2020.

Tags: , , , ,

Profieldiepte geen garantie…Porsche blijft gewoon diesels…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties