fbpx
bekeken: 1766 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Europese automotive sector komt met actieplan

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 mei 2020, 11:46

Leestijd: < 1 minuut

Met een 25 voorstellen omvattend actieplan willen vier koepelorganisaties van de Europese automotive sector bijdragen aan een succesvolle herstart na de coronacrisis. De aanbevelingen zijn gericht op nationale en Europese beleidsbepalers.

Acea, Cecra, Clepa en Etrma vertegenwoordigen samen de voertuig-/bandenfabrikanten en de spelers op de aftermarket. Hun initiatief moet bijdragen aan een politieke reactie op Covid-19 die zowel de volksgezondheid als de economie ten goede komt.

Vernieuwing

De sector roept onder meer op tot een gecoördineerde vernieuwing van alle voertuigtypen en -categorieën in Europa. Dat zal een impuls geven aan de vraag op de particuliere en de zakelijke markt en daarmee aan het economisch herstel en de verjonging van het wagenpark. Financiële ondersteuning van nieuwaankopen moet in alle landen gebeuren volgens gelijke criteria, nationale én Europese ondersteuning. Een wrakkenpremie maakt eveneens deel uit van het actieplan. Andere elementen:

  • Direct starten met pilot infrastructuur voor laden en alternatieve brandstoffen
  • Zo snel als mogelijke herstart typegoedkeuring
  • Ondersteunen van (her)opleiding werknemers
  • Uniforme richtlijnen voor de werkplek op het gebied van gezondheid en veiligheid
  • Uitzonderingen op basis van standaardcriteria voor grensoverschrijdend verkeer
  • Zo snel mogelijk heropenen dealervestigingen en garages

Gehele keten

Eric-Mark Huitema, algemeen directeur van Acea, noemt het “cruciaal om de gehele keten in beweging te brengen. Stimulering van de vraag verhoogt het gebruik van onze productiecapaciteit en stelt banen en investeringen veilig.” Sigrid de Vries, algemeen secretaris van Clepa, benadrukt het belang van investeringen in R&D. “Europa heeft een sterk automotive ecosysteem nodig om concurrerend te blijven op het gebied van milieu en verkeersveiligheid.”

Kijk hier voor het actieplan.

Tags: , , , , ,

Mathijs van Leeuwen verlaat…Zeven nieuwe Vakgarages
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties