bekeken: 705 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Focwa gematigd positief over Prinsjesdag

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 19 september 2019, 15:38

Leestijd: < 1 minuut

Brancheorganisatie Focwa ziet in de verlaging van de vennootschapsbelasting in de eerste schijf en de verruiming van de werkkostenregeling positieve aspecten van de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde kabinetsplannen. Toch heeft Focwa ook kritiek. Focwa heeft deze evaluatie per brief aan zijn leden gestuurd.

Schadeherstellers moeten flinke investeringen doen om gelijke tred te kunnen houden met de toenemende complexiteit van moderne auto’s. Focwa maakt dan ook bezwaar tegen het uitstel van de lastenverlichting in de tweede schijf en de inperking van de zelfstandigenaftrek.

Personeel

Gezien het tekort aan kwalitatief technisch geschoold personeel is Focwa blij met de extra jaarlijkse investeringen van 100 miljoen euro in het technisch vmbo. Focwa stelt hierbij wel dat die vergezeld moeten gaan van structurele toekomstplannen met het mbo en het bedrijfsleven. Ook de voortzetting van de subsidieregeling voor praktijkleren ziet Focwa als een positief punt.

Data

Daarnaast maakt Focwa zich sterk voor een gelijk speelveld waar het gaat om de toegang tot voertuigdata. Het belang hiervan voor schadeherstel wordt immers steeds groter.

Tags: , , , ,

Een glansrijke toekomst voor…Deloitte verbindt zich aan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties