bekeken: 2939 x
Waardeer dit artikel:
553 votes, average: 2,52 out of 5553 votes, average: 2,52 out of 5553 votes, average: 2,52 out of 5553 votes, average: 2,52 out of 5553 votes, average: 2,52 out of 5
(2,52)
(Inloggen is vereist)

Hogere bijtelling lease-bestellers

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 19 december 2011, 08:38

Leestijd: 1 minuut

De bijtelling op bestelauto’s gaat vanaf 1 januari 2013 flink omhoog. De belastingdienst wil met speciale kastjes in de auto gaan bijhouden hoeveel er privé gereden wordt. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Hoe meer kilometers de bestuurder voor eigen gebruik maakt, des te meer belasting moet er betaald worden. Waarschijnlijk komen er drie of vier nieuwe tariefgroepen.

Volgend jaar zal er gestart worden met een proef, waarbij geïnventariseerd wordt hoeveel iemand met een besteller gemiddeld privé rijdt. In september 2012 moeten hiervan de details bekend zijn. Met de nieuwe bijtelling wil het kabinet de omstreden ritregistratie beëindigen.

Op dit moment betalen bestuurders die de bestelauto ook voor eigen gebruik rijden 25 procent bijtelling, ongeacht of je veel of weinig rijdt. Al deze ritten dienen op papier geregistreerd te worden. Met de komst van een kastje in de auto is deze ‘rompslomp’ in ieder geval voorbij.

Bovag reageert in de krant ook op de nieuwe plannen en laat weten gematigd positief te zijn. De branchevereniging vindt het goed dat de verplichte ritregistratie vervalt, maar niet dat de bijtelling nog hoger kan oplopen dan 25 procent.

Overigens is het vanaf 2013 ook mogelijk om geen kastje in de bestelauto’s te laten plaatsen, maar dan dient er wel verklaard te worden dat de auto nooit voor privédoeleinden ingezet wordt.

Tags: , , , , ,

CBS: leaseauto's goedkoperFaillissement Saab aangevraagd
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties