2019 was goed jaar voor Arval

Arval kijkt tevreden terug op 2019. Het bedrijf presteerde beter dan de markt en zegt een van de snelst groeiende leasemaatschappijen ter wereld te zijn.

In 2019 groeide de leasevloot met 9,1%, goed voor een totaal van bijna 1,3 miljoen voertuigen. Het aantal bestellingen nam toe, net als het aantal verkochte einde-contractvoertuigen. In de meeste regio’s waar Arval actief is werden dubbele groeicijfers voor de vloot geschreven. De afzetmarkt ‘Benelux & Zuid-Europa’ bijvoorbeeld kwam uit op +16,2% voertuigen. Op het gebied van aandrijving signaleert Arval twee ontwikkelingen binnen zijn eigen voertuigbestand: de afname van het dieselaandeel en de toename van elektrisch rijden.

Arval Nederland

De totale vloot binnen Arval Nederland groeide vorig jaar met 18,5%. Dat is beter dan de totale markt, zegt de per 1 januari jl. aangetreden general manager Onno Bierhoff. In totaal was het bestand eind 2019 goed voor ruim 47.000 voertuigen. Elke business unit droeg zijn steentje bij: Corporate en International clients +7,6%, Short Term Rental +28,1% en Retail +96,6%. “Onze white-labelactiviteiten, bredere focus op lichte bedrijfswagens en investeringen in online oplossingen voor private lease droegen bij aan dit positieve resultaat.” In 2020 wil Arval Nederland zich richten op verdere digitalisering van de klantreis, mobiliteit en elektrische voertuigen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *