250 miljoen om vloot ALD versneld te elektrificeren

ALD Automotive heeft van de Europese Investeringsbank 250 miljoen euro toegekend gekregen om zijn vloot met hybride en elektrische voertuigen in de EU uit te breiden, met name in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Nederland. Met deze financiering kunnen in totaal 15.000 voertuigen worden gekocht.

De financiering, tegen gunstige voorwaarden, maakt deel uit van een programma dat de investeringsbank en de Europese Commissie in 2016 zijn gestart. Dit programma heeft tot doel de CO2-uitstoot te verminderen. Europa richt zich daarbij onder meer tot het geleidelijk overstappen op elektrische en hybride voertuigen.

Transitie

“Dit is weer een belangrijke stap in ons investeringsplan voor Europa. De lening van 250 miljoen euro voor de aanschaf van voertuigen met een alternatieve brandstof stelt ons in staat om onze transitie naar emissiearm transport in heel Europa te versnellen. En daarbij de bevordering van banen en groei actief uit te voeren”, zegt Eurocommissaris voor Mobiliteit en Transport Violeta Bulc.

“Deze overeenkomst biedt de EIB de mogelijkheid om haar inzet en betrokkenheid te tonen om de klimaatverandering aan te pakken en tegelijkertijd bedrijven en het mkb te ondersteunen bij hun duurzame mobiliteitstransitie”, voegt EIB-vicepresident Ambroise Fayolle toe.

“We willen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit spelen. Deze financiële samenwerking stimuleert de instroom van voertuigen met lage uitstoot”, bevestigt ALD Chief Financial Officer Gilles Momper. “Onze vloot duurzame voertuigen groeit snel – eind juni 2018 stond de teller op meer dan 118.000 voertuigen – en we streven ernaar om tegen eind 2020 een vloot van meer dan 200.000 duurzame voertuigen in beheer te hebben.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3684 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.