25.000 leden Vereniging Zakelijke Rijders

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft deze week, acht jaar na de oprichting, het 25.000ste lid ingeschreven. Voorzitter Jan van Delft: “Wij verwachten dat de groei in de komende jaren zal doorzetten en we eind 2018 rond veertigduizend leden te hebben genoteerd.”

Van Delft verklaart de groei vooral uit de ontwikkeling van de traditionele leaserijder tot een veelzijdige mobiliteitsgebruiker. “Ik heb geen precieze cijfers, maar het ledenaantal uit die ‘nieuwe bloedgroepen’ stijgt wel degelijk. Zo zijn er steeds meer leden die via private lease zakelijk rijden. Ook is er zelfs een kleine groep leden die met de eigen auto zakelijke ritten maakt.”

Lobby

VZR helpt werknemers en werkgevers niet alleen met informatie over hun rechten en plichten, maar ook bij het maken van keuzes uit alle mogelijke opties. En er wordt gelobbyd. “We spannen ons nu bijvoorbeeld in om die zakelijke onbelaste kilometervergoeding omhoog te krijgen. Het is duidelijk dat die 19 cent de kosten niet dekken en dat de werknemer daarmee feitelijk de mobiliteit van de werkgever sponsort.” Jan van Delft onderscheidt voorts twee belangrijke momenten wanneer mensen zich melden als aspirant-lid van VZR. “Dat is wanneer iemand een probleem heeft, bijvoorbeeld met de afkoopregeling. Dat komt geregeld voor. Een tweede moment is wanneer wij weer eens de publiciteit gehaald hebben.” Graag gedaan…

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3836 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters