37 procent meer speed pedelecs in 2020

In de eerste vijf maanden van 2020 zijn er in Nederland 2086 nieuwe speed pedelecs verkocht. Dat zijn er 567, ofwel 37 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar. Recordmaand was april 2020, toen er 472 van deze snelle fietsen zijn verkocht.

Dat meldt dataleverancier VWE, die tevens een tweeledige verklaring geeft voor het succes van de speed pedelec: de nieuwe regeling voor een fiets van de zaak en het feit dat mensen door de coronacrisis het ov mijden en zoeken naar alternatieven.

Ideaal

De speed pedelec, waarmee snelheden tot 45 kilometer per uur gehaald kunnen worden, is ideaal voor woon-werkverkeer tussen vijftien en veertig kilometer: afstanden die te kort zijn voor de auto, of te lang voor de gewone fiets. De speed pedelec biedt bovendien van-deur-tot-deurvervoer, zonder overstappen en van files heb je ook geen last.

Zakelijk

15 procent van de speed pedelecs wordt op dit moment zakelijk gekocht, met dank aan de regeling die het sinds 1 januari mogelijk maakt om tegen een bijtelling van 7 procent van de catalogusprijs zowel zakelijk als privé een fiets van de zaak te rijden. Daarnaast steeg de verkoop aan particulieren in de eerste vijf maanden van dit jaar met 35 procent.

De meeste particuliere kopers zijn tussen 45 en 55 jaar oud. De meeste speed pedelecs werden verkocht in Zuid-Holland, in landelijke provincies als Zeeland en Friesland groeit de verkoop het hardst.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.