Aandeel EV in leasewagenpark naar 51 procent

Het aandeel van volledig elektrische auto’s in het wagenpark dat Fleet Support beheert, is in vier jaar tijd gestegen van 12,5 procent naar ruim 51 procent. Het aandeel van de plug-in hybride is in die tijd zelfs meer dan vertienvoudigd tot bijna 11 procent.

Onder klanten van Fleet Support is inmiddels bijna 60 procent van de nieuw ingezette zakelijke personenauto’s elektrisch (volledig elektrisch en plug-in hybride). De opmars van de EV gaat vooral ten koste van de dieselauto. Het aandeel hiervan nam in vijf jaar tijd af van bijna 45 procent tot 2 procent.

Uitdagingen

Fleet Support beheert in Nederland de wagenparken van enkele grote bedrijven, waaronder KPN, ABN Amro, Aegon, Deloitte en PwC. In totaal gaat het om zo’n 60.000 leaseauto’s. Jaap van Daalen, commercieel directeur Fleet Support: “We zien dat veel bedrijven, maar ook gemeenten en provinciën, duurzame mobiliteit nu écht omarmen. Er is ook geen weg meer terug. Deze ontwikkeling brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de bedrijven elektrische voertuigen toestaat, maar nog moeite heeft deze in hun beleid te integreren. Met ons programma Move to zero emission ondersteunen wij organisaties om mobiliteit duurzamer en groener te maken en geven we een helder antwoord op prangende vragen zoals welke fiscale regels en subsidieregelingen er bestaan, laadmogelijkheden en actieradius.”

Ter vergelijking

Van de bij de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen geregistreerde zakelijke personenauto’s (1.205.300 voertuigen, cijfers VNA) is 21 procent een batterij-elektrische en 2 procent een plug-in hybride elektrische auto. Op het totale Nederlandse wagenpark (9.049.959 personenauto’s, cijfers RDC) is 2,0 procent volledig elektrisch en 1,1 plug-in hybride elektrisch.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 4073 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *