Aanhouding na oplichting met leasecontracten

Een 39-jarige inwoner van Duiven is vanmorgen in Zeist aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De verdachte bood voordelige leasecontracten aan via het bedrijf All Inn Autolease, maar de auto’s werden nooit geleverd.

Dat laat de politie weten in een persbericht. Er zijn ongeveer 250 slachtoffers in beeld. In totaal zou de nu aangehouden man op deze manier ruim tweehonderdduizend euro hebben buitgemaakt.

Opgelicht?!

De zaak kwam aan het licht toen eind 2018 meerdere gedupeerden zich meldden bij het tv-programma Opgelicht?! [responsive-video identifier=”tUK8j3jeysc”]

‘Lease zonder zorgen’

Via All Inn Autolease werden leasecontracten ‘zonder zorgen’ aangeboden. Klanten betaalden in eerste instantie administratiekosten en een maandtermijn voor de borg. Sommige slachtoffers betaalden ook een maandtermijn voor het leasecontract. Op de dag van de levering bleek dat de man zijn afspraken niet na kwam en kregen de klanten de bestelde auto niet. Veel klanten hebben aangifte gedaan van oplichting. De politie raadt gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan aan dat alsnog te doen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters