Abax kan ook rijgedrag monitoren

Abax breidt zijn gps-trackersysteem Triplog uit met de functionaliteit Driving Behaviour. Hiermee krijgen wagenparkbeheerders inzicht in hoe leaserijders hun voertuig gebruiken.

“Veel van onze klanten hebben specifiek om deze functie gevraagd, onze technische afdeling heeft dit gerealiseerd”, aldus salesdirecteur van Abax Nederland, Martijn Zewald. “Driving Behaviour is een waardevolle toevoeging aan de Abax Triplog waar al onze klanten van profiteren om efficiënter te kunnen werken.”

Hoe werkt het?

Het systeem registreert hard remmen, hard optrekken en het nemen van scherpe bochten. Op basis van deze gegevens creëert Abax Driver Behaviour een score voor iedere bestuurder. Dit is mogelijk binnen het huidige Triplog. Er is geen extra hardware nodig. Een geïntegreerde Google-kaart legt vast waar en wanneer slechte rijprestaties zich voordoen. De wagenparkbeheerder kan op grond daarvan de berijder om meer informatie vragen.

Besparingen

Uiteraard leidt een beter rijgedrag tot een lager brandstofverbruik, minder onderhoud en minder ongelukken. Een overzicht van het rijgedrag kan ook worden gebruikt om gerichte training toe te passen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters