ALD Automotive: netwerk van laadstations

ALD Automotive heeft een internationale samenwerking gesloten met Chargepoint, leverancier van laadstations en -netwerken voor elektrische voertuigen. Beide partners gaan de komende maanden in negen Europese landen samenwerken, waaronder Nederland.

Op de lijst van marktintroducties staan verder de namen van België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Doel van de initiatiefnemers is om de transitie naar elektrische mobiliteit eenvoudiger te maken voor mkb-bedrijven en individuele klanten.

Testritten

De geboden diensten omvatten testritten, digitaal verlopende administratie en facturatie, installatie en onderhoud, 24/7 klanthulp en slimme laadtechniek (in de goedkopere daluren). ALD en Chargepoint bieden gebruikers zowel thuisladen aan als laden op het werk, alsmede toegang tot een netwerk van openbare laadplekken in Europa. Voor langere reizen is er ALD Switch, een regeling om tijdelijk de EV te verruilen voor een niet-elektrisch voertuig.

Duurzame groei

“Dit is meer dan een diesel vervangen door een elektrische variant”, zegt Tim Albertsen, deputy ceo bij ALD. “De samenwerking ondersteunt onze strategie van duurzame groei, met toonaangevende partners. We geloven erin dat deze aanpak een belangrijke rol zal spelen bij het versnellen van de energietransitie.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †