ALD is beste grote leasemaatschappij

ALD Automotive wordt onder de grote leasemaatschappijen het beste gewaardeerd door leaserijders. Dat blijkt uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek door de Vereniging Zakelijke rijders, in samenwerking met Feedback company.

Voor het onderzoek gaven 5321 leaserijders, wagenparkbeheerders en privéleaserijders hun mening over hun leasemaatschappij. Leaserijders gaven een 8,0, de wagenparkbeheerders een 8,5, evenals de privéleaserijders. Die cijfers zijn hoger dan vorig jaar. Ook de gemiddelde NPS is met 25 hoger dan die van vorig jaar.

De leaserijders en wagenparkbeheerders waarderen hun leasemaatschappij op verschillende onderdelen, onder andere communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Deze onderdelen in combinatie met de NPS en het rapportcijfer bepalen de eindscore van de leasemaatschappij. VZR-voorzitter Jan van Delft: “Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private-leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS-scores. Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”

Leaserijders

ALD Automotive wordt door leaserijders gewaardeerd als beste leasemaatschappij in de categorie grote leasemaatschappijen met het rapportcijfer 8,2 en een totaalscore van 528 punten. Alphabet Nederland neemt de tweede positie in en Arval de derde. In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen wordt Friesland Lease het beste gewaardeerd met het rapportcijfer 8,4. Wittebrug Lease neemt de tweede plaats in en WagenPlan de derde.

Wagenparkbeheerders

Onder wagenparkbeheerders scoort Arval van de grote leasemaatschappijen het beste met een rapportcijfer 8,7. Athlon neemt de tweede plaats in en Alphabet Nederland de derde. Onder middelgrote en kleine leasemaatschappijen wordt WagenPlan met een rapportcijfer 8,9 het beste gewaardeerd door de wagenparkbeheerders. Friesland Lease neemt de tweede plaats in en Wittebrug de derde.

Privéleaserijders

Onder de berijders van een privé geleasete auto wint Alphabet Nederland het met rapportcijfer 8,8 van Friesland Lease en ALD Automotive.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *