Alphabet beste leasemaatschappij 2019

Wagenparkbeheerders in Nederland kronen Alphabet als de best presterende leasemaatschappij in 2019. Het cijfer 8,1 is fractioneel beter dan dat van Arval (8,0) en de nummer drie Athlon (7,9).

Met de uitkomst komt een einde aan dertien opeenvolgende eerste plaatsen voor Arval. De benchmark leasemaatschappijen is een onderdeel van de Ilisia Research Zakelijke Mobiliteitsmonitor. Ieder jaar beoordelen vijfhonderd wagenparkbeheerders hun maatschappij op meer dan dertig  aspecten van de geleverde dienstverlening.

Afspraken

Oplossen van problemen, meedenken, nakomen van afspraken en de kwaliteit van de afwikkeling van schades zijn de belangrijkste tevredenheidsfactoren in 2019. De resultaten van de nieuwste meting, uitgevoerd in mei 2019, laten zien dat Alphabet het best wordt gewaardeerd van alle onderzochte leasemaatschappijen. Het probleemoplossend vermogen van de (medewerkers van de) leasemaatschappij is structureel de belangrijkste bepalende factor van de algemene tevredenheid. In 2019 loopt dit aspect parallel aan  de mate van nakomen van gemaakte afspraken en de kwaliteit van het afwikkelen van eventuele schades.

Loyaliteit

Klanten van de Nederlandse leasemaatschappijen tonen zich over het algemeen loyaal. De nieuwste benchmark laat zien dat Alphabet voor het tweede jaar op rij beschikt over het meest trouwe klantgroep bij leasemaatschappijen. Ook de Net Promotor Score is gemeten (het aandeel klanten dat een negen of tien toekent minus klanten die zes of lager geven). De NPS over alle gemeten leasemaatschappijen bedraagt een +9 (in 2018: +6). Alphabet deelt hier de koppositie met Arval, beide scoren een NPS score van +21. Athlon volgt met een NPS score van +14.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †