Arval plant boom voor elke geleasete EV

In 2021 lanceerde leasemaatschappij Arval zijn biodiversiteitsproject in acht landen: voor elk elektrisch voertuig dat door Arval wordt geleaset wordt een boom geplant. Arval breidt dit nu uit naar alle 28 landen waar Arval actief is.

Met de actie streeft Arval ernaar om eind 2025 meer dan 700.000 bomen te planten, wat neerkomt op 700.000 elektrische voertuigen in het wagenpark (35 procent van het totaal).

Acht landen

Arval startte het project in de acht landen waar in 2021 de meeste EV’s werden geleverd: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Eind 2021 werden er op deze manier al meer dan 97.000 bomen gefinancierd.

Door het project uit te breiden naar de overige landen waar Arval actief is, wil Arval de biodiversiteit stimuleren, ontbossing tegengaan en de transitie naar elektrische voertuigen versnellen.

“Met het project ‘één elektrisch voertuig= één boom’ hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen verankerd in de kern van ons bedrijf en rekenen we erop dat elke werknemer en relatie een duurzaam traject zal afleggen naar het gebruik van elektrische voertuigen”, aldus Alain van Groenendael, bestuursvoorzitter en ceo van Arval.

Voor het project werkt Arval samen met Reforest’Action, de organisatie die verantwoordelijk is voor het planten van de bomen in de deelnemende landen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3963 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *