Arval UK start met occasion-leasing

Arval stapt in het leasen van jong gebruikte occasions (ex-leaseauto’s). De toevoeging aan het dienstenpakket gebeurt voorlopig eerst in Groot-Brittannië, onder de productnaam Re-Lease.

Behalve op de klein zakelijke markt (MKB) richt Arval UK zich met zijn initiatief ook op particulieren. De ex-leaseauto’s uit de Arval-vloot zijn maximaal dertig maanden oud en hebben vrijwel altijd minder dan vijftigduizend kilometer op de teller staan. Er zijn binnen Re-Lease twee contracten mogelijk: 12 of 24 maanden. De auto is te verkrijgen van een basic financial lease tot een privé lease-contract (inclusief onderhoud en verzekering). De laatste is dan de Total Care optie en met name gericht op de particulier. Arval stelt dat de tarieven voor Re-Lease contracten ongeveer twintig procent onder die van leasecontracten voor nieuwe auto’s liggen. Met Re-Lease volgt Arval de weg die Leaseplan eerder met CarNext is gegaan.

Herinzetauto

Arval Nederland biedt via haar concept Herinzetauto aan bestaande zakelijke klanten auto’s die een tweede leaseleven kunnen beginnen. Dan gaat het op jaarbasis om vijfhonderd voertuigen. Daarnaast kan een dergelijke auto ook als privé lease auto worden ingezet. Maar dan gaat het tot nu toe nog om enkele verzoeken uit het zakelijke klantenbestand van Arval.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen